Комментарии (0) Жалоба на фильм
0.0
ДОКЛАДВАНЕ ЗА ПРОБЛЕМ

Mr. Holland's Opus / Нотите на живота (1995)

Of All the Lives He Changed, the One That Changed the Most Was His Own.

В тази музикална драма един учител ще открие колко важна може да бъде професията му. Глен Холанд е човек, за когото музиката е важна, колкото и въздуха. Мечтата му е да напише поне едно произведение, което да добие световна известност и да промени посоката на композиране.
Свиренето на пиано по различни коктейли и партита не му осигурява нужните средства за нормален живот, затова през 1965 г. той с нежелание приема работата като учител по музика. В следващите 30 години Холанд има възможността да научи на музика и живот хиляди ученици, които минават през неговите класове, както и през училищния оркестър, който той ръководи.
Въпреки работата си, на него му е много по-лесно да комуникира с учениците си, отколкото със сина си Коул, който е глух. Това е причина за разрив в отношенията на Холанд със съпругата му Айрис. През 1996-а филмът има номинация за Оскар за главна мъжка роля за Ричард Драйфус.

Режисьор: Стивън Херек

В ролите: Глен Хедли, Ричард Драйфус, Уилям Мейси, Джей Томас

Страна: САЩ

Категория: Филми Онлайн, 1995, Драма

Гледан: 451

Година: 1995

Времетраене: 143 мин.

Тагове:Глен Хедли, Ричард Драйфус, Уилям Мейси, Джей Томас САЩ Филми Онлайн, 1995, Драма Mr. Holland's Opus / Нотите на живота (1995)

Напишете Вашия коментар за филма

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Код *: